زندگی نامه
اینجانب محمد جعفری ماربینی در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۲۳ در روستای ماربین از توابع شهرستان اردستان(اصفهان) متولد شده و در سال ۱۳۴۳ در رشته ریاضی موفق به اخذ دیپلم ریاضی گردیدم و پس از گذراندن دوره سربازی در سپاه دانش دوره ششم، در روستای سنگ بست مشهد، به استخدام آموزش و پرورش استان تهران شمیران درآمده و پس از دو سال خدمت آموزگاری در بخش رودبار قصران (اوشان – فشم) شمیرانات، برای ادامه تحصیل در سال ۱۳۴۸ راهی آلمان شدم.
از سال ۴۰ و زمانی که هنوز دوره دبیرستان را به پایان نرسانده بودم، نسبت به اطلاعات و فهم خود، از مسائل آن دوره در بخشهایی از فعالیت های سیاسی – دینی وارد شده و با شروع نهضت روحانیت در سال ۴۱ و بویژه اوج گیری آن در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، بر میزان علاقه ام به مسائل و فعالیت های سیاسی – دینی افزوده شد و این علاقه مندی بود که به محض ورود به آلمان برای ادامه تحصیل در اواخر تابستان سال ۴۸، مرا واداشت که به عضویت اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا در آیم و در چهار چوب آن سازمان به فعالیت بپردازم.
از سال ۴۸ تا اواخر سال ۵۷ که مبارزات ملت ایران به پیروزی انقلاب انجامید، حدود ده سالی در آلمان به تحصیل و فعالیتهای سیاسی – دینی و اجتماعی مشغول بودم.
به محض ورود به آلمان با اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا آشنا و به عضویت آن سازمان درآمدم و از این طریق سازمان با آقایان دکتر بهشتی، قطب زاده، حبیبی و شبستری و… از نزدیک آشنائی حاصل شد. و همزمان در دانشگاه به تحصیل پرداخته و در چهارچوب اتحادیه با دیگران فعالیت سیاسی و مذهبی و دنبال کردم و در سال ۱۳۵۴، در رشته شیمی موفق به دریافت فوق لیسانس شدم.
در کنگره سال ۱۳۵۱، بعنوان یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه انتخاب ده و بعد از آن نیز جزء یکی از مشاورین اتحادیه و عضو هیئت تحریریه مکتب مبارز، ارگان اتحادیه بودم.
در بهار سال ۱۳۵۱، از نزدیک با آقای بنی صدر و افکارش آشنا شدم و با وی به همکاری و فعالیت پرداختم. در سال ۵۴، پس از انتشار کتاب «بیانیه اعلام تغییر مواضع ایدئولوژیک» سازمان مجاهدین خلق، در رابطه با تحول ادعایی سازمان، جزوه ای تحت عنوان”توطئه یا تحول” در سازمان مجاهدین خلق را نوشته که به نام اتحادیه در اروپا و آمریکا انتشار پیدا کرد و در بحبوحه انقلاب در ایران نیز منتشر گردید. بعضی از اطلاعیه های اتحادیه و سرمقاله “قدس” به قلم اینجانب است که از جمله آنها، سر مقاله ” قدس” شمارۀ ۱۸، بنام “۲۸مرداد: قیام اوباش” می باشد که در ایران هم بعد از پیروزی انقلاب تحت نام “نگاهی به تاریخ ربع قرن در ایران” منتشر شد.
هنگامی که آقای خمینی در سال ۱۳۵۷، به پاریس آمد، اینجانب بین برلین و پاریس در سفر بوده و بیش از نیمی از آن مدت را در پاریس جهت یاری رساندن به پیروزی انقلاب سپری کردم. قرار بود که همراه پرواز انقلاب به تهران باز گردم که بر اثر روابط انحصاری ایجاد شده و مشاجره با آقای احمد خمینی با پرواز بعدی، در ۱۴ بهمن ۵۷ به تهران پرواز کردم و بلافاصله به فعالیت و سفر و ایراد سخنرانی در نقاط مختلف کشور پرداختم.
بعد از پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۵۷، تا صبح ۲۱ خرداد ۶۰، که پس از ملاقات با رئیس جمهور، به هنگام خروج از پادگان نظامی کرمانشاه بازداشت و روانه زندان شدم، با سایر دوستان و همکاران در روزنامه انقلاب اسلامی مشغول فعالیت بوده و مدیریت روزنامه را برعهده داشتم. پس از گذراندن پنج سال و اندی که از زندان آزاد شدم، در سال ۱۳۷۱ در انگلیس رحل اقامت افکندم.
در ۲۰ خرداد ۱۳۶۰ که برای دیدار و گفتگو در باره بستن روزنامه با ریاست جمهوری به کرمانشاه سفر کرده بودم، در ساعت ۵ صبح ۲۱ خرداد ۶۰، بوسیله سپاه پاسداران کرمانشاه به هنگام خروج از پادگان مقر ریاست جمهوری دستگیر شدم و پس از گذراندن ۵ سال و اندی در زندانهای کرمانشاه، اوین، کمیته مشترک و قزلحصار بر اثر مساعی آیت الله منتظری و دیگران از زندان آزاد گردیدم. شش سال بعد از آزادی از زندان در سال ۱۳۷۱ طی سفری به اروپا تصمیم به اقامت در انگلیس گرفته شد. ابتداء مدتی را به آموزش زبان پرداخته و سپس در سال ۱۳۷۳ در دانشگاه کینگز لندن در رشته اشعه ایکس و تکنولوژی (X-Ray Science and Technology) موفق به دریافت فوق لیسانس شدم.
در تمام مدت ۵ سال و اندی که در زندان به سر بردم و همچنین بعد از آزادی، از مطالعه و تحقیق درباره چگونگی به انحراف کشیده شدن اهداف انقلاب که آزادی، استقلال و حکومت جمهوری اسلامی – ملی و مردمی بود و آقای خمینی در پاریس در انظار جهانیان قول و قرار آن را به ملت ایران داده بود و سرانجام با دست خود وی به دیکتاتوری و استبداد ولایت فقیه کشیده شد، باز نایستادم.
چند سالی پس از آن که در لندن وضعیت زندگی خانوادگی و امور معیشتی تا حدودی سرو سامانی به خود گرفت، سعی شد که تجربه های اندوخته شده در طول زمان برای اطلاع عموم برشته تحریر در آورده شود.
تجربه های هر دوره که با فعالیتها و خاطرات مبارزاتی، سیاسی – دینی، ملی و اجتماعی همراه بوده، در کتاب های مختلف تدوین و منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است. توصیه و پیشنهاد بعضی از دوستان وعلاقه مندان که از نزدیک با من و آثار مختلف قلمیم آشنائی داشته اند، موجب شد که خاطرات و زندگی غیر سیاسی ام، آنچنانکه اتفاق افتاده و بر من گذشته همراه با جزئیات و امور تجربه شده را به نگارش در آورم که این تجربه «سرگذشتِ یک سفر زندگینامه محمد جعفری فرزندی از تبار کوهستان و کویر» نام گرفته و در حقیقت چگونگی گذران و دست و پنجه نرم کردن با قبض و بسط روزگار از بدو طفولیت تا لحظات باقی مانده زندگیم در این حیات فانی است که برای علاقه مندان به رشته تحریر در آمد.
در این راستا، به جمعبندی آنچه را قبل و بعد از پیروزی انقلاب شاهد بوده، شنیده، آموخته و تجربه کرده بودم همّت گماشتم و آن چه را که در ذهن خود طراحی کرده بودم، و به منظور روشنائی انداختن به چگونگی به انحراف کشیده شدن اهداف انقلاب ملت ایران به دست نا اهلان – و استقرار استبداد خود کامه روحانیت که دوران تفتیش عقاید و حاکمیت کلیسا، در قرون وسطی را دوباره زنده کرد- به مرور و به ترتیب اهمیت آن به مدد دوستان طبع شده و در اختیار نسل حاضر و نسلهای آینده قرار گرفته عبارتند از:
- اوین، جلد یک، گاهنامه پنج سال و اندی . انتشار ۱۳۸۰
- اوین، جلد ۲، جامعه شناسی زندانی و زندانبان. انتشار ۱۳۸۰
- پاریس و تحول انقلاب ایران از آزادی به استبداد-۱.انتشار۱۳۸۳
- گروگانگیری وجانشینان انقلاب، تحول انقلاب از آزادی به استبداد-۲. انتشار تیرماه ۱۳۸۶
- تقابل دو خط یا کودتای خرداد ۱۳۶۰ تحول انقلاب از آزادی به استبداد-۳.انتشار بهمن۱۳۸۶
- نماز، تمرینی برای زندگی در موازنه عدمی. انتشار خرداد ۱۳۸۷
- ده سال با اتحادیه در آلمان،(وضعیت مبارزین مسلمان خارج از کشور به هنگام ورود آقای خمینیبه پاریس). انتشار تابستان ۱۳۸۸
- مکاتبات محمد جعفری با آیت الله منتظری، دیماه ۱۳۸۸
- روزنامه انقلاب اسلامیدر مسیر تاریخ. انتشار تابستان ۱۳۸۹
- ولایت فقیه، بدعت و فرعونیت بنام دین . انتشار تابستان ۱۳۹۰
- آیا می دانید چرا چنین رژیمی بر پاست؟ (جاذبیت قدرت و شیفتگی به آن) انتشار تابستان ۱۳۹۲.
- مصدق و بختیار، مقایسه در روش و منش. انتشار تابستان ۱۳۹۳
- تحقیق در باب دروغ مصلحت آمیز. انتشار اردیبهشت ۱۳۹۵
- از چه وقت حجاب وارد اسلام شد و چرا؟ ۱۳۹۵
- قرآن تدبُّرنامه رشید بهار ۱۳۹۶
کتاب ها برای کسانی که علاقه مند و مایل به مطالعه بوده و دسترسی به نسخه چاپی کتاب ها نداشته اند، تمامی آن در سایت اینجانب به آدرس:
در اختیار همگان قرار داده شده است. در سایت علاه بر کتابهای به طبع رسیده دو کتاب دیگر «کارپذیری و روش های مبارزه با آن» و« روش، تحول یا توطئه؟» و نیز مقاله ها و نوشته های دیگر در دسترس است.
ختم کلام: کسانی که به دنبال تجربه آموزی هستند باید بدانند و یا می دانند که انسان در این دنیا آزاد است و باید انتخاب کند و هرچه را هم که انتخاب کرد لاجرم بایستی به دنبال نتیجه اش باشد. و خود را هم گول نزند که انسان به دنبال یافتن هر چیزی که هست، خودش هم همان است و کلام مولانا جلال الدین رومی حق است که می گوید:
تا در طلب گوهرِ کانی، کانی تا در طلب لقمه نانی، نانی
این جمله و رمز اگر بدانی، دانی در جستن هر چیز که هستی، آنی
چه نیک گفته اند که: دنیا نه جای آسایش، بلکه جای آزمایش است.
خدایا عاقبت محمود گردان
محمد جعفری مابینی لندن – زمستان ۱۳۹۶